De voorbereiding op het theorie examen

11351154_970104203020632_8275859640546589305_nWil je graag je autorijbewijs halen, dan kun je al als je 16,5 jaar bent, rijlessen nemen. Het is niet verplicht, maar wel handig om voor je begint met lessen, je theorie examen te halen. Je kunt namelijk al vanaf je 16e jaar theorie examen doen. Onderschat dit examen niet, want het theorie examen houdt in, dat je alle wetten en regels in het verkeer moet kennen. Je moet hier dus echt voor leren.

Hoe kun je het beste het theorie examen oefenen?

Het theorie examen oefenen houdt in, dat je echt de tijd zult moeten nemen om de stof goed tot je te laten doordringen. Om je hierbij te helpen, biedt K-Drive je niet alleen diverse theorieboeken aan, maar geeft je ook de mogelijkheid om in een avond en ochtend een theoriecursus te volgen. Een theorie examen oefenen is door middel van deze cursus een extra hulpmiddel en kan je helpen om de stof beter te beheersen en de kans van slagen te vergroten.

Wat houdt de theoriecursus precies in?

Wil je je theorie examen oefenen door het volgen van een theoriecursus, dan kun je je via de site aanmelden. Je krijgt dan van te voren te horen wanneer de cursusdata zullen plaatsvinden. Gedurende 3 uur ’s ochtends en 3 uur ’s avonds krijg je les van een gediplomeerd instructeur die alle regels, wetten en verkeersborden kent. Ga je deze cursus volgen, dan wordt er wel van je verwacht dat je wel de theorie al hebt geleerd. Een goede voorbereiding is voor het slagen van het theorie examen namelijk erg belangrijk. Als je thuis de stof al geleerd hebt, zul je misschien tegen bepaalde punten aanlopen die niet helemaal duidelijk zijn. Tijdens de cursus kun je deze punten aan de instructeur voorleggen. Het doel is natuurlijk om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen. Hoe intensiever je de stof beheerst, des te groter is de kans dat je in één keer zult slagen.

Je theorie examen oefenen door middel van 3D Theorie

Tegenwoordig kun je je theorie examen ook oefenen door middel van 3D Theorie. Er wordt dan visueel, met behulp van 3D animaties, uitleg gegeven aan de wetten en regels in het verkeer. Omdat sommige regels best moeilijk zijn, kan 3D Theorie je helpen door je met visuele beelden meer inzicht geven.
Ga je je theorie examen oefenen met 3D Theorie, dan krijg je 25 vragen over gevaarherkenning (waarvan je 13 vragen goed moet hebben), 30 wet- en regelvragen en 10 inzicht vragen (van deze 40 vragen, moet je er 35 goed hebben). Het fijne van 3D Theorie is dat je na afloop van het examen niet alleen ziet welke antwoorden je goed en fout hebt, maar ook krijg je uitleg waarom een antwoord fout is. Je kunt een account aanmaken, het pakket kiezen waar je het theorie examen voor wilt oefenen (auto, motor, vrachtwagen of bus) en meteen van start gaan. Makkelijker kan niet.