cbr theorie examenWat betekent CBR?

De afkorting CBR staat voor Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Wil je je rijbewijs halen, dan krijg je dus altijd te maken met het CBR.
Pas met een geldig rijbewijs word je toegelaten tot de weg. Door het halen van je rijbewijs heb je aangetoond een auto te kunnen besturen en kennis te hebben van de wetten en regels die in het verkeer gelden. Voor je je rijbewijs in handen hebt, gaat er flink wat leerstof aan vooraf en zul je ook theorie-examen moeten doen. Gelukkig zijn er diverse manieren om je op het theorie-examen van het CBR voor te bereiden.

Hoe bereid je je theorie-examen voor?

Als je in één keer voor je theorie-examen wilt slagen, dan is het zaak om je daar zo goed mogelijk op voor te bereiden. Het komt erop neer dat je veel moet blokken en veel moet oefenen. Er zijn veel boeken te koop waarin ook veel oefenmateriaal is opgenomen. Als je meer visueel ingesteld bent en moeite hebt met het leren van alle wetten en regels via een boek, dan kun je bij ons terecht om je theorie-examen op een makkelijke en leuke manier te leren, namelijk via 3D theorie.

Wat is 3D theorie?

Een van de nieuwste manieren om je voor te bereiden op het theorie-examen bij het CBR, is 3D theorie. Er zijn diverse pakketten waar je uit kunt kiezen, afhankelijk van het examen wat je wilt gaan doen. Zo is er een pakket voor de auto, de motor, de bromfiets en de vrachtwagen of bus. Je kunt op onze site een account aanmaken en het pakket van je keuze downloaden. Met behulp van 3D animaties wordt vervolgens een verkeerssituatie uitgebeeld en via een stem wordt uitleg gegeven aan de diverse wetten en regels in het verkeer. Het onthouden van deze wetten en regels gaat vaak sneller als je visueel wordt uitgelegd wat de wet precies inhoudt.

Zo slaag je snel voor je theorie-examen

Het is natuurlijk heel fijn als je in één keer voor je theorie-examen slaagt. Met 3D theorie is de kans van slagen groter, omdat het visueel is en je actief met de stof bezig bent. Bovendien bereiden we je goed voor op het officiële examen. Je krijgt de vragen in het oefenexamen namelijk op dezelfde wijze gepresenteerd als in het CBR examen. Op die manier kun je goed voorbereid het examen ingaan.

Wat is het voordeel van 3D theorie?

Naast het feit dat 3D theorie visueel is, is het ook een voordeel dat je na afloop van het oefenexamen niet alleen kunt zien welke vragen je goed of fout had, maar ook nog eens hoort waarom je ze fout had. Hier leer je alleen maar van. De kans is dan kleiner dat je de foute vragen op het CBR theorie-examen nogmaals fout zal beantwoorden.
Geef je toch liever de voorkeur aan boeken boven het visueel oefenen van het theorie-examen, ook dan kun je hiervoor bij ons terecht. Zoals voor alles geldt: oefening baart kunst!