Auto Theorie oefenen
Motor Theorie oefenen
Scooter Theorie oefenen

Het CBR theorie examen en het oefenen voor het examen

cbr theorie examen oefenenVoordat je kan afrijden voor je auto-, brommer-, bromfiets of vrachtwagenrijbewijs moet je eerst je CBR theorie examen halen. Voor je gaat proberen het theorie examen te halen bij het CBR in jouw buurt is het voor veel mensen gebruikelijk om thuis eerst te leren en te oefenen. Door het theorie examen oefenen wordt de kans groter dat je het examen uiteindelijk haalt, misschien zelfs wel in 1 keer.

Theorie examen oefenen

Er zijn veel manieren voor het theorie examen oefenen. Het internet staat er vol mee en ook via offline kanalen zijn er veel methoden bekend. Een vrij nieuwe methode is de 3D theorie. Deze theorie laat je kennis maken met het theorie examen door 3D animaties, 3D foto’s en 3D beelden. Deze animaties en beelden worden toegelicht door een stem die uitleg geeft. De manier van vragen stellen en de vragen zelf lijken op de daadwerkelijke vragen van het CBR theorie examen. Hierdoor is iedereen die met deze methode oefent optimaal en efficiënt voorbereidt waardoor de kans groter is dat je het theorie examen haalt.

Door voorafgaand aan het CBR theorie examen te oefenen kan je jezelf beter voorbereiden op de dag van je examen. Je kan de theorie uit je boek al toepassen en je kan alvast wennen aan de manier van vragen stellen. Door het te oefenen met de 3D methode heb je een voordeel ten opzichte van kandidaten die dit niet doen.

Het CBR theorie examen

Na het theorie examen oefenen kan je op een gegeven moment het gevoel hebben dat je klaar bent om het examen te gaan maken. Veel mensen vragen het CBR theorie examen aan via de rijschool waar ze lessen. Wil je het theorie examen halen voor je begint met lessen of wil je het gewoon zelf regelen? Dan kan dat natuurlijk ook via de website van het CBR.

Het theorie examen voor het autorijbewijs bestaat in totaal uit 65 vragen. Deze vragen zijn opgedeeld in 3 categorieën. De eerste 25 vragen gaan over gevaarherkenning, hiervan moet je 13 vragen goed hebben. De volgende categorie is de wet- en regelkennisvragen. Deze categorie bestaat uit 30 vragen. De laatste categorie is de categorie met inzichtvragen, dit zijn er 10 in totaal. Van deze laatste 40 vragen wat betreft inzicht, wet- en regelgeving mag je 5 vragen fout beantwoorden.

Voor de motor en bromfiets theorie gelden andere richtlijnen en categorieën dan bij de auto theorie. Het theorie examen oefenen kan voor een motor of bromfiets examen dan ook anders gaan dan bij de auto theorie. Het examen voor motor en bromfiets is ook een CBR theorie examen die je ook bij het CBR aflegt. Je krijgt hierbij 50 vragen, de vragen zijn niet opgesplitst in categorieën. Van de 50 vragen mag je 6 vragen fout beantwoorden.

Voor meer informatie over het oefenen en over de examens zelf kan je op onze website kijken of contact met ons opnemen.

Auto Theorie oefenen
Motor Theorie oefenen
Scooter Theorie oefenen