Snel je rijbewijs halen

theorie oefenen - spoedcursus rijbewijsWelke jongere wil dat nu niet…Snel en vakkundig de weg op. Je rijbewijs halen in korte tijd. K-drive biedt autorijlessen aan, die snel tot het behalen van je rijbewijs leiden. De spoedcursus kan er binnen 5 dagen tot 8 weken voor zorgen dat je je rijbewijs in je zak hebt. Met meer dan 15 jaar ervaring is dan ook het slagingspercentage van de leerlingen zeer hoog. Je kunt ook in het weekend autorijlessen nemen en op de leeftijd van 16.5 jaar kun je al beginnen met het volgen hiervan. Wanneer je autorijlessen gaat volgen bij K-drive ben je er in ieder geval zeker van dat je een professioneel gecertificeerd en gediplomeerde rijinstructeur krijgt. Zij begeleiden je op een vakkundige manier tot het behalen van dat fel begeerde roze pasje.

Theorie examen

De laatste jaren heeft er een verscherping van het theorie examen plaatsgevonden. Je zult hard moeten werken om het examen te behalen. Er zijn drie gedeeltes in het theorie examen wat je goed onder de knie moet zien te krijgen.

  • Gevarenherkenning
  • Wetten en regels
  • Inzicht

Tegenwoordig kun je het theorie examen oefenen middels het 3D theorie pakket aan te vragen. Online worden allerlei situaties nagebootst in 3D. Dit geeft een beter beeld van de verkeerssituatie op de weg en op een simpele manier wordt uitgelegd wat je wel of niet moet doen in een bepaalde voorrangssituatie. Ook kan er nog gewoon uit een theorieboekje worden geleerd.

Rijbewijs voor auto, motor en bromfiets

K-drive biedt rijlessen aan voor de auto maar ook voor motor en bromfiets.

Motorrijbewijs
In Nederland is het een verplichting om, wanneer je met een motor de weg op wil om een motorrijbewijs te halen. Er zijn 3 soorten motorrijbewijzen die je afhankelijk van leeftijd of het aantal cc’s die je motor heeft, kunt behalen.

  • A1 en A2 motorrijbewijs
  • En motorrijbewijs A

Motorrijbewijs A1 is voor de lichtste motoren en kun je vanaf je 18e verjaardag gaan halen. Voor motorrijbewijs A2 moet je 20 jaar zijn wanneer je met rijlessen begint. Het is voor een zwaarder type motor. Wanneer je het A1 rijbewijs een jaar in je zak zou hebben mag je ook rijlessen nemen voor het A2 rijbewijs. Ook wanneer je nog geen 20 bent. Wel mag je pas op 20 jarige leeftijd examen doen.
Stel je hebt een zware motor gekocht en hebt nog geen A1 of A2 rijbewijs dan mag je pas op je 24e met rijlessen beginnen. Ben je een zogenaamde doorstromer met een A2 rijbewijs dan mag je vanaf je 22e verjaardag beginnen met rijlessen voor de meest zware motoren. Er zitten dus best veel haken en ogen aan voor het behalen van een motor rijbewijs.

Spoedcursus autorijden

Met een spoedcursus autorijlessen kun je al binnen 5 dagen het rijbewijs halen. Dit is afhankelijk van tijd die je vrij kunt maken om te lessen. 3 Tot 5 lessen per dag is dan het maximale wat je moet gaan lessen. Meer autorijlessen leidt tot concentratieverlies. Soms heeft iemand voor een nieuwe baan snel zijn rijbewijs nodig. Dan is een spoedcursus bij K-drive ideaal om te doen.